Inovativní vzdělávání
a poradenství
0

Slovo-cesta k úspěchu

Slovo-cesta k úspěchu

Autor: Jarmila Slavatová Datum: 28.08. 2019 Kategorie: Osobní rozvoj

"Na počátku bylo slovo" je známý citát a pořád pravdivý, možná víc než si uvědomujeme. Jak dobré jsou naše komunikační dovednosti, tak dobře jsme vnímáni i my.

Když dítě řekne své první slovo, všichni jásají. Ve škole je také úspěch závislý i na tom, jak se umíme vyjadřovat, jak bohatá je naše slovní zásoba, zda umíme mluvit "celou větou", jak to požadují naši učitelé. Později se naučíme jak některé věci "okecat", posléze i někoho "ukecat". To je také škola života. Jak moc to umíme, tak jsme úspěšní.

I v dospělosti naše komunikační schopnosti ovlivňují to, jak nás druzí vnímají, jak inteligentní jim připadáme, umožňují nám prokázat své znalosti a dovednosti. Na tom závisí i pracovní příležitosti, které dostáváme. Umění zaujmout při výběrovém řízení, srozumitelně prezentovat své myšlenky a nápady, být přesvědčiví a získat a nadchnout pro své nápady a cíle druhé, výrazně ovlivňuje naše možnosti uplatnění i pracovní kariéry.

 V případě, že jsme v manažerské pozici, jsou tyto předpoklady základem našeho úspěchu. Lidi nelze řídit jinak než slovem. Správně voleným, řečeným ve správnou chvíli a vhodným způsobem. Manažer, který nezvládá komunikaci se svým týmem, ztrácí velké množství energie své i svých lidí právě na nepochopení, které je často oboustranné, provázené negativními emocemi, ztrátou motivace, špatnými výsledky, únikem talentů.

Proč je tak moderní mluvit o syndromu vyhoření "Možná právě proto, že spolu neumíme mluvit" neumíme si naslouchat, neumíme dávat zpětnou vazbu, pochvala je přežitek a ztráta času, empatie také. Toto žádné peníze nenahradí. Všichni to nějak děláme a existují způsoby, jak se zdokonalit. Ani to nebolí. Jen je dobré opravdu pochopit, jak moc nám zlepšení v této oblasti pomůže. K výsledkům, spokojenosti, zlepšení vztahů - v práci i doma.

Protože si uvědomujeme význam komunikačních dovedností, připravili jsme pro vás celý systém kurzů zaměřených na jejich systematický rozvoj.

Kurzy jsou řazeny od základních až po rozšiřující, nadstavbové dovednosti. Kterým kurzem začnete, si můžete vyberete sami nebo vám rádi poradíme.

Neváhejte a přesvědčte se o úspěšnosti našich kurzů sami a začněte zdokonalovat své komunikační dovednosti!

Kategorie

Štítky


Sdílet

Esc
Oblíbené kurzy
Naposledy navštívené